Τρέξε… στο Παρίσι!

Τι θα έλεγες για λίγο τρέξιμο με… θέα; Θα έλεγες ότι δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω! Σωστό κι αυτό, γι’ αυτό θα γίνω πιο σαφής. Πώς θα σου φαινόταν αν άρχιζες συστηματικά το τρέξιμο στο Παρίσι; Και πάλι, μια δημιουργική ασάφεια χαρακτηρίζει την ερώτησή μου, θα μου πεις εσύ.

Στο δια ταύτα λοιπόν: σου μιλώ για το πιο νέο, πρωτότυπο, πρωτοποριακό πλωτό γυμναστήριο που διασχίζει τον Σηκουάνα, με την ενέργεια που παράγεις κάνοντας spinning! Ουφ! Σου τα είπα όλα!

Και τώρα, που κέντρισα το ενδιαφέρον σου, μπαίνω στις γαργαλιστικές λεπτομέρειες. Μία ιταλική εταιρία σκαρφίστηκε αυτόν τον εντυπωσιακό τρόπο για να κάνει τους κατοίκους της γαλλικής πρωτεύουσας να βάλουν την άσκηση στη ζωή τους (κέφι, χορός, τραγούδι, μπρίο και πολύ σπιρτόζικη σκέψη οι γείτονες!).

Σχεδίασε λοιπόν, ένα σκάφος που χρησιμοποιεί αποκλειστικά την ανθρώπινη ενέργεια, για να διασχίσει τον ποταμό Σηκουάνα. Το σκάφος, μήκους 20 μέτρων, έχει χωρητικότητα 45 ατόμων, και είναι ένα πλωτό γυμναστήριο που κινείται με την μετατροπή της ενέργειας από τα πεντάλ,   σε ηλεκτρική ενέργεια (κοίτα που η φυσική μπορεί να έχει εντυπωσιακές εφαρμογές!). 

 Ωστόσο, οι δημιουργοί του Paris Navigating Gym, λένε ότι το σχέδιο βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης και θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες. Και σου έχω και καλύτερο! Αν δεν υπάρχουν αρκετοί επιβάτες (not gonna happen, αν με ρωτάς), το γυμναστήριο θα μπορεί να κινείται και με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Όπως και να έχει δηλαδή, την «βαρκάδα» σου θα την κάνεις στο Σηκουάνα!

Δηλαδή, ετοιμάσου! Πάρε τα αθλητικά σου, ξεκίνα ζέσταμα και μικρή προπόνηση από τώρα (για να είσαι ήδη αρκετά fit όταν θα είσαι εν πλω στο Σηκουάνα) και σιγά σιγά, κλείσε και εισιτήρια! Υπάρχει καλύτερη δικαιολογία για ένα ταξίδι στο έτσι κι αλλιώς λατρεμένο Παρίσι;

Σε φιλώ και ξεκινώ να ονειροπολώ!

 

No Comments